<
НОВИНИ ДНЯ: Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної стравивсі новини дня
Політика
Україна
07.02.2024 252

Україна вивела з ладу третину Чорноморського флоту РФ

Українські військові з початку повномасштабного вторгнення вивели з ладу близько 33% Чорноморського флоту Росії.

_derzhavin_foto_roszmi_690f7145f23c853fa16751756593addc_650x410_07.02.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на допис Страткому ЗСУ в Telegram.

"Близько 33% бойових кораблів чорноморського флоту рф Україна вивела з ладу за час широкомасштабного вторгнення", - йдеться у повідомленні.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, українськівійськові вивели з ладу 24 російських кораблі та один підводний човен.

З відкритих джерел відомо, що станом на початок широкомасштабного вторгнення Чорноморський флот РФ налічував 74 бойових кораблі.

Потоплення російського "Івановця"

В ніч на 1 лютого бійці одного з підрозділів ГУР знищили морськими дронами MAGURA V5 ракетний катер "Івановець" Чорноморського флоту РФ. Вартість корабля становить 60-70 млн доларів.

Цей катер вважався "гордістю" Чорноморського флоту РФ. Як говорив представник ГУР Андрій Юсов, таких катерів у Росії було лише три.

Детальніше про катер "Івановець", який потопили дрони ГУР - читайте у матеріалі РБК-Україна.

При цьому після знищення катера "Івановець" російські війська сховали ракетоносії з "Калібрами" у пункти базування.

Ракетний удар ЗСУ по Керчі

4 листопада Сили оборони вдарили по суднобудівному заводу "Залив" у Криму.

Внаслідок атаки був пошкоджений носій крилатих ракет "Калібр", корвет "Аскольд", який окупанти збиралися спустити на воду та ввести до складу Чорноморського флоту РФ у грудні 2023 року.

Управління стратегічних комунікацій ЗСУ зазначили, що Сили оборони завдали ворожому кораблю суттєвих пошкоджень. Зазначалося, що "Аскольд", ймовірно, не підлягає ремонту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна вивела з ладу третину Чорноморського флоту РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
07.02.2024 252
Еще материалы раздела «Україна»