<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травеньвсі новини дня
07.02.2024 318

Україна націоналізувала майже пів мільярда нафтогазових активів російського олігарха

Україна націоналізувала нафтогазові активи підсанкційного російського олігарха Едуарда Худайнатова на 500 млн гривень.

_foto__roszmi_555b8d59112ce69b414e2508570c6fa3_650x410_07.02.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

За даними СБУ, Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту про націоналізацію українських активів підсанкційного російського олігарха Едуарда Худайнатова.

Таким чином у дохід України було стягнуто 100% його частки у статутному капіталі ТОВ "Нафтова компанія "Альянс-Україна", яка оцінюється у майже пів мільярда гривень.

Слідство з'ясувало, що Худайнатов контролював українського нафтотрейдера через низку офшорних компаній і підконтрольних осіб. Він сподівався уникнути націоналізації активів після повномасштабного вторгнення РФ та продовжувати отримувати значні прибутки з нафтогазового ринку України.

Окрім цього, було встановлено, що Худайнатов є однією із довірених осіб російського диктатора Володимира Путіна та очолює російську нафтогазову компанію "ННК-Груп". Він входив до ради директорів "Роснафти.

Вищезгадані два підприємства - одні з найбільших "спонсорів" війни проти України. Компанії регулярно поставляють паливно-мастильні матеріали для військово-промислового комплексу та окупаційних угруповань Росії.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що до державного бюджету у вівторок, 30 січня, вперше надійшли санкційні гроші у розмірі понад 32 млн гривень. Мова про кошти, які належали найбільшому в Україні виробнику металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію.

За даними слідства, у 2000 році холдинг, який належить російському олігарху Олегу Дерипасці, приватизував "Миколаївський глиноземний завод". Даний холдинг є одним з найбільших в світі виробників алюмінію.

Оценка материала:

5.00 / 3
Україна націоналізувала майже пів мільярда нафтогазових активів російського олігарха 5.00 5 3
Бізнес / Ринки та компанії
07.02.2024 318
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»