<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Європа
08.02.2024 425

50 млрд євро від ЄС для України: Урсула фон дер Ляєн назвала дату першого траншу

Урсула фон дер Ляєн наголосила, що ЄС продовжуватиме забезпечувати необхідне фінансування України.

44d70fd31b7cae815b89ea8a5ecb9559_08.02.24

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що перший транш за програмою Ukraine Facility на 50 млрд євро Україна має отримати вже у березні. Пише ТСН. 

Про це вона написала у соцмережі Х (Twitter).

"Політична угода, досягнута вчора ввечері, є великим кроком вперед. Європа вірна своєму слову. Ми продовжуватиме забезпечувати вкрай необхідне фінансування для нашого відважного партнера та кандидата на членство. Ми плануємо почати виплати в березні", - написала фон дер Ляєн.

Нагадаємо, 1 лютого лідери Європейського Союзу досягли угоди про надання Україні допомоги в розмірі 50 мільярдів євро після того, як переконали прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана скасувати своє вето.

Європейський парламент і Рада ЄС 5 лютого досягли попередньої згоди щодо створення Українського фонду на чотири наступні роки для допомоги Україні. Загальний бюджет у 50 мільярдів євро буде розподілений на 33 мільярди у кредитах та 17 мільярдів у грантах.

Оценка материала:

5.00 / 4
50 млрд євро від ЄС для України: Урсула фон дер Ляєн назвала дату першого траншу 5.00 5 4
Політика / Європа
08.02.2024 425
Еще материалы раздела «Європа»