<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Політика
Світ
08.02.2024 232

США важливо допомагати Україні, доки вона не збудує власний оборонпром, - ISW

Допомога Сполучених Штатів для України в найближчій та середньостроковій перспективі залишається життєво необхідною, щоб допомогти країні розбудувати власну оборонно-промислову базу. Тривалість цієї допомоги буде залежати від прогресу Києва у виробництві власних зразків озброєнь.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

На думку експертів, США не потрібно буде надсилати Україні великі пакети допомоги у сфері безпеки на невизначений термін у випадку, якщо Київ буде активно нарощувати виробництво власної зброї всередині країни, розбудовувати двосторонні та міжнародні оборонно-промислові партнерства, а також створювати промислові спільні підприємства із західними оборонними компаніями.

Водночас, зазначається у звіті ISW, США мають підтримувати Україну ще впродовж кількох років, доки країна формує власної оборонно-промислової бази. Однак вимоги України до міжнародної безпеки у довгостроковій перспективі скоротяться, оскільки вона нарощує власні можливості для самодостатнього виробництва зброї.

Натомість, фінальний успіх зусиль України з розбудови власної оборонно-промислової бази залежить від здатності Києва звільнити стратегічно важливі території, що наразі окуповані російськими військами.

"Таким чином, військова допомога США та партнерів Україні в найближчій перспективі надалі матиме вирішальне значення, оскільки Штати залишаються основним джерелом достатньо великої кількості необхідного військового обладнання, зокрема танків M1 Abrams, бронетранспортерів, передових систем протиповітряної оборони, зокрема Patriot, та ударних систем дальнього радіусу дії. Тобто обладнання, яке було пріоритетним у попередніх пакетах допомоги США для України", - йдеться у звіті ISW.

Оборонна промисловість України

На початку січня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що виробничі потужності українського оборонно-промислового комплексу України у 2024 році планується збільшити у шість разів.

Міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що у 2024 році Україна планує виробити "сотні тисяч" безпілотників різних типів.

Військово-Повітряні сили Еквадору готуються до передачі США шести зенітно-ракетних комплексів "Оса-АКМ" типу MAPO 9M33. Планується, що ці комплекси будуть надані Україні.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Європейський Союз повинен інтегрувати оборонну промисловість Києва до структур безпеки блоку, оскільки Україна - майбутній член спільноти.

Україна докладає зусиль для приведення власних Збройних сил до стандартів НАТО. Західні партнери допомагають країні розбудувати власну оборонно-промислову базу.

Оценка материала:

5.00 / 1
США важливо допомагати Україні, доки вона не збудує власний оборонпром, - ISW 5.00 5 1
Політика / Світ
08.02.2024 232
Еще материалы раздела «Світ»