<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
09.02.2024 272

"Велике перезавантаження": кого ще можуть звільнити "в пакеті" із Залужним

У командуванні ЗСУ не надто великий резерв, тому, найімовірніше, відбуватимуться рокірування.

bc01094b485ebb0f80ebfc443ffebfa9_09.02.24

Під час ймовірної відставки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного своїх посад можуть позбутися його заступники, а серед вищого військового командування можуть відбутися перестановки.

Таку думку висловив в інтерв’ю ТСН директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

За його словами, в командуванні ЗСУ не надто великий резерв, тому, найімовірніше, відбуватимуться рокірування: “керівників секторів перемістять у центр, а з центру перемістять у сектори або якось по-іншому буде відбуватися переміщення генералітету”.

“Очевидно, що всі чотири заступники [Залужного] підуть. Очевидно, що Шаптала (начальник Генштабу ЗСУ, – ТСН.ua) і, можливо, хтось із [його] заступників... Питання, на які позиції перемістяться Сирський, наприклад, і Буданов... Саме керівника ГУР називали як ймовірного наступника на посаді головнокомандувача. Не знаю, наскільки це йому потрібно самому і хто тоді на його місце... Якщо з одного силового відомства на інше силове відомство – то ні до чого доброго це не призведе. Якщо це будуть підніматися заступники до рівня керівників – це загалом певною мірою забезпечення спадковості політики... прогнозованість і послідовність”, – розмірковував експерт.

Віталій Кулик зауважив, що призначення можуть бути “неймовірними”, які не пов’язані з прогнозами чи логікою.

“Вони [кадрові призначення] можуть бути пов'язані з особистою відданістю, з наближеністю до тіла, з якоюсь яскравою ідеєю, яку запропонує кандидат на цю посаду... Але чим довше буде затягуватися це рішення, яким би воно не було, тим гірше для ситуації у військах, у суспільстві і в позиціонуванні на міжнародній арені", – резюмував експерт.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський вперше публічно прокоментував можливість звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Велике перезавантаження": кого ще можуть звільнити "в пакеті" із Залужним 5.00 5 2
Політика / Україна
09.02.2024 272
Еще материалы раздела «Україна»