НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
08.02.2024 374

Що переглянуть в законопроєкті про мобілізацію до другого читання

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки внесе правки до деяких суперечливих норм, які є в законопроєкті про мобілізацію.

Про це народний депутат України, очільник парламенської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив у Телеграмі.

«Вчора проголосували в першому читанні законопроєкт №10449 щодо військової служби, мобілізації та обліку», - нагадав він.

Політик підкреслив, що в усіх парламентаріїв є питання до документу, над вирішенням яких вони працюватимуть до другого читання.

За його словами, комітет ВР з питань нацбезпеки залишить в редакції чинного законодавства норму щодо людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядає.

«Переглянемо ще раз підхід до аспірантів. Фінального рішення ще немає, будемо шукати компроміс», - зауважив Арахамія.

Він наголосив, що неприйнятними є норми щодо блокування особистих рахунків громадян, і запевнив, що не бачить «в Раді тих, хто би таке підтримував».

Очільник парламентської фракції зазначив, що ці питання вже в роботі.

Водночас триває робота в міжфракційній робочій групі над іншими пунктами законопроєкту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що переглянуть в законопроєкті про мобілізацію до другого читання 5.00 5 2
Політика / Україна
08.02.2024 374
Еще материалы раздела «Україна»