<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики озвучили прогноз погоди на Великдень  Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заявувсі новини дня
08.02.2024 224

НБУ працює над обмеженням сум карткових переказів

Національний банк України працює над рішенням щодо обмеження карткових переказів та лімітів переказу готівки через термінали. Це може стосуватися тих, хто проводить тіньові операції.

Про це сказала перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова на конференції "Фінанси для бізнесу під час війни", повідомляє РБК-Україна.

Як зазначила Рожкова, обмеження для фізичних осіб на розпорядження коштами "це дуже сенсативна тема". Тому НБУ не буде щось анонсувати до того часу, поки не визначиться остаточно.

Вона визнала актуальність тіньових платежів, оскільки "значна частина бізнесу продовжує використовувати різні механізми ухилення, зменшення оподаткування тощо".

Як приклад №1 вона навела гральний бізнес і нагадала, що кілька банків було позбавлено ліцензій за створення схем та механізмів.

Рожкова сказала, що рішення буде ухвалено у такому вигляді, який не обмежить "нормальний бізнес, нормальних людей", але зменшить можливості для маніпуляцій та обходу закону.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ працює над обмеженням сум карткових переказів 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
08.02.2024 224
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»