<
НОВИНИ ДНЯ: "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травнявсі новини дня
Політика
Світ
09.02.2024 248

Згадав Рейгана. Туск розкритикував Сенат США через вагання щодо надання допомоги Україні

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск розкритикував сенат США, який продовжує вагатись щодо виділення допомоги України. Він навіть згадав колишнього президента США Рональда Рейгана.

_tusk_gettyimages_1775225354_116866831819c04837d9d4638ccb8543_650x410_09.02.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його допис у Twitter 8 лютого.

"Дорогі сенатори-республіканці Америки. Рональд Рейган, який допоміг мільйонам з нас повернути собі свободу і незалежність, сьогодні, мабуть, перевертається в труні. Як вам не соромно", - написав він.

Блокування законопроекту щодо допомоги Україні в Сенаті

Сенат США на голосуванні 8 лютого заблокував законопроект про виділення фінансування на підтримку України, Ізраїлю та Тайваню та безпеки американського кордону. За результатами голосування в Сенаті в ніч проти 8 лютого, 49 законодавців виступили "за" ухвалення ініціативи, і 50 були "проти". Загалом потрібно було 60 голосів, щоб розпочалася робота із законодавчої ініціативи.

Нагадаємо, республіканці висунули умови демократам щодо схвалення допомоги Україні. Йдеться про безпеку кордону. Так, республіканці погрожують відмовитися від допомоги Україні, якщо демократи не погодяться посилити імміграційне законодавство США. Також серед вимог - відновлення частини стіни на кордоні між США та Мексикою, скорочення кількості осіб, які отримують "гуманітарний пароль" для в'їзду до США, та ускладнення правил отримання притулку для мігрантів. Демократи своєю чергою відмовляються підтримати такі вимоги.

Як раніше писало Politico, Україна стала своєрідною заручницею 30-річної суперечки республіканців та демократів щодо кордонів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Згадав Рейгана. Туск розкритикував Сенат США через вагання щодо надання допомоги Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
09.02.2024 248
Еще материалы раздела «Світ»