НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
09.02.2024 303

Коли може запрацювати "синя" гілка метро у Києві: відповідь Кличка

Терміни та вартість виконання робіт поки що точно невідомі.

c85a54660e03b53b06900abbf2be8975_09.02.24

У Києві до кінця літа може запрацювати ділянка метрополітену між станціями "Деміївська"-"Либідська". Наразі триває експертиза й підготовка до робіт.

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив в ефірі телеканалу "Київ". Пише ТСН. 

У чому проблема

Як зазначають у компанії, експерти Науково-дослідної судово-експертної установи  попередньо встановили причини деформації тунелю на "синій" гілці метро між станціями "Деміївська" та "Либідська". Так, виявлені помилкові проєктні рішення та неякісні будівельно-монтажні роботи зі спорудження конструкції.

"Остаточні висновки будуть надані після того, як ми відкриємо котлован і буде видно, де і які є проблеми", – каже мер міста Віталій Кличко.

Проєктна документація вже надана на експертизу. Вона триватиме 3-4 тижні.

"Буде остаточно визначено вартість і уточнені терміни виконання робіт, – наголосив Кличко.

Раніше йшлося про те, що відновлення перегінного тунелю між станціями "Деміївська" та "Либідська" планують завершити восени 2024.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли може запрацювати "синя" гілка метро у Києві: відповідь Кличка 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
09.02.2024 303
Еще материалы раздела «Столиця»