<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної радивсі новини дня
Політика
Світ
09.02.2024 287

Україна скоро може зіткнутися із "серйозною проблемою": Шольц застеріг Захід від трагічної помилки

За словами Шольца, військова підтримка Німеччини поступається тільки американській.

97234ea6662ae1b28d05ed8062d364b5_09.02.24

Німецький канцлер Олаф Шольц звернувся до західних партнерів, аби не допустити, щоб Україна зіткнулася із серйозною нестачею зброї та боєприпасів на полі бою. Пише ТСН. 

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

"Попри нашу підтримку, Україна незабаром може зіткнутися із серйозною нестачею зброї та боєприпасів. Деякі фінансові зобов'язання вже вичерпані, а інші необхідно продовжити. Довгострокові наслідки і витрати, пов'язані з нездатністю зупинити агресію (Путіна - ред.) Путіна, перевершать будь-які інвестиції, які ми робимо зараз", - зазначив він.

За його словами, від початку війни ЄС надав Україні 91 млрд доларів військової допомоги. Підтримка Німеччини поступається тільки американській. Він розповів, що Берлін виділив, закупив і поставив Україні військове обладнання на суму понад 30 млрд доларів.

"Наше послання зрозуміле: ми повинні зробити все можливе, щоб не допустити перемоги Росії", - підкреслив Шольц.

Нагадаємо, видання Bloomberg опублікувало статтю, що міністр оборони України Рустем Умєров заявив про критичну нестачу снарядів.

Оценка материала:

5.00 / 3
Україна скоро може зіткнутися із "серйозною проблемою": Шольц застеріг Захід від трагічної помилки 5.00 5 3
Політика / Світ
09.02.2024 287
Еще материалы раздела «Світ»