<
НОВИНИ ДНЯ: КНР вклала шалені кошти і тепер їх втрачає: чи зацікавлений Китай у війні Росії проти України  Замахи на Зеленського, Буданова і не лише. На що ставить Кремль і в чому прорахунок РФ  Євлаш про Кримський міст: для знищення потрібно багато ракет, але фахівці знають, куди бити  9 травня в Україну прийде антициклон Thomas. Синоптик розповіла про погоду  Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватисьвсі новини дня
Політика
Україна
10.02.2024 399

Ракет для ППО Україні вистачить до березня − The New York Times

Унаслідок постійних ракетних ударів Росії в України вичерпуються запаси ракет для систем протиповітряної оборони. Без допомоги від США нинішньої кількості вистачить до початку березня.

Про це пише The New York Times.

Західні військові аналітики зазначають, що у 2024 році запобігання російському наступу ускладнюється критичною нестачею солдатів і боєприпасів. Низка чиновників попереджають, що без допомоги США «каскадний колапс» на фронті може стати реальністю наприкінці цього року.

Вони кажуть, що пройде щонайменше кілька місяців, перш ніж відсутність поновленої допомоги матиме масштабний вплив. Але без неї, додають вони, важко уявити, як Україна зможе утримувати свої нинішні позиції на полі бою.

«До наступного місяця Україні буде важко проводити локальні контратаки, а до початку літа її військовим може бути складно відбивати російські атаки», − цитує видання посадовців і аналітиків.

Водночас у NYT додають, що Росії буде важко швидко наростити достатній потенціал для проведення масштабного наступу на сході України. Замість цього російські війська, найімовірніше, просуватимуться вперед «незграбно і розрізнено» та з високою кількістю втрат у військах.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ракет для ППО Україні вистачить до березня − The New York Times 5.00 5 2
Політика / Україна
10.02.2024 399
Еще материалы раздела «Україна»