<
НОВИНИ ДНЯ: Лимонади, смузі та мохіто: 5 рецептів прохолодних напоїв для спекотного літа  На Марсі сфотографували «шрам» завдовжки 600 км  У забороненій ОПЗЖ думають над створенням нової партії: що кажуть у Бойка  Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо України  Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижнявсі новини дня
Політика
Україна
10.02.2024 248

Якщо Авдіївка впаде, це буде провина Америки" – колишній полковник Британії

Нещодавня затримка військової допомоги від США та ЄС призвела до катастрофічної нестачі артилерії на лінії фронту в Авдіївці.

Ще влітку обидві сторони обстрілювали одна одну приблизно з однаковою інтенсивністю, зараз російські війська випускають п'ять снарядів на один український, пише The Telegraph.

"Загальне відчуття таке, що якщо Авдіївка впаде, винна буде Америка... Затримки з поставками були надто великими, в українців усе вичерпалося", — каже колишній аташе з питань оборони Великої Британії у країнах Балтії та у свій час радник міністерства оборони України Глен Грант.

У боях беруть участь найкращі українські війська: 110-та механізована бригада, яка практично безперервно обороняє Авдіївку від початку воєнного конфлікту, і 47-та механізована бригада, що очолила літній контрнаступ. Незважаючи на те, що зараз глибока зима — час, коли бойові дії зазвичай затихають — бої тривають безперервно.

Але якщо росіяни можуть використовувати, здавалося б, нескінченні резерви військ, зокрема колишніх ув'язнених, то лави ЗСУ виснажуються. Однак якою б не була причина невдач в Авдіївці, українські війська відчувають, що, як і у випадку з Бахмутом, вони змусили Росію заплатити дуже високу ціну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Якщо Авдіївка впаде, це буде провина Америки" – колишній полковник Британії 5.00 5 1
Політика / Україна
10.02.2024 248
Еще материалы раздела «Україна»