<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на вибори  Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогерка  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  В Україні від 1 вересня може здорожчати вартість пального: у ВР схвалив законопроєктвсі новини дня
Політика
Україна
11.02.2024 276

Військовим частинам дозволили перейти на електронний облік, але є важлива деталь

Військовим частинам в Україні дозволили повністю вести електронний облік. Але у такому випадку вести паперові журнали та дублювати інформацію заборонено.

1_f5f55cc5f1e90b512e9b7eaf1b6f42bb_650x410_11.02.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони України у Facebook.

Відомство повідомило, що продовжує спрощувати облік військового майна та позбуватися зайвих паперів у війську. Внесено зміни до наказу Міністерства оборони №440 "Про затвердження Інструкції з обліку військового майна у Збройних Силах України".

"У середньому командир роти наразі витрачає 50-80% свого робочого часу на бюрократію. Облік майна є одним з найбільш об'ємних бюрократичних процесів. Наказ створює можливості для автоматизації", - зазначила заступниця міністра оборони з цифрового розвитку Катерина Черногоренко.

Тепер військові частини зможуть вести облікові регістри та допоміжні документи (журнали щодо майна) лише в електронній формі.

"У разі переходу залишається лише електронний облік, вести паперові журнали та дублювати інформацію заборонено", - наголошує Міноборони.

Цифровізація армії

Нагадаємо, 16 січня Верховна рада прийняла законопроєкт №10062 щодо цифровізації армії. Документ прийняли в цілому.

Законопроєкт запускає повноцінний електронний військовий облік. Крім того, запроваджується автоматичне надання статусу учасника бойових дій.

Оценка материала:

5.00 / 1
Військовим частинам дозволили перейти на електронний облік, але є важлива деталь 5.00 5 1
Політика / Україна
11.02.2024 276
Еще материалы раздела «Україна»