<
НОВИНИ ДНЯ: Сім місяців на "паузі". Коли повністю запрацює синя гілка метро у Києві  Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сума  Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозомвсі новини дня
Політика
Європа
12.02.2024 268

Путін понад 20 разів згадав про Німеччину в інтерв’ю Карлсону: у чому причина — Bild

Оглядачі Bild вважають, що метою такого “путінського пропагандистського шоу” була спроба закликати ФРН знову купувати російський газ.

475d67a4b91242a8ed172f247f924087_12.02.24

У двогодинному інтерв'ю колишньому ведучому американського телеканалу Fox News Такеру Карлсону Володимир Путін дуже часто згадував про Німеччину. Крім виправдання зовнішньої політики Гітлера, якого диктатор згадав 16 разів, він міркував і про сучасність. Пише ТСН. 

Як підрахували оглядачі німецького видання Bild, слова “Німеччина”, “ФРН” та “німці” прозвучали з його вуст понад 20 разів.

Ось найбільш промовисті згадки про країну, в східній частині якої Путін свого часу перебував як агент КДБ.

  • Президент РФ похвалив західнонімецького міністра 1970-х Егона Бара. Цей соціал-демократ був одним із авторів Нової східної політики канцлера Віллі Брандта зі зближення з СРСР та країнами соцтабору. Кремлівський диктатор назвав Бара “розумним дідом” та сказав, що “були розумні люди, зокрема й у Німеччині”.
  • Путін розкритикував ФРН через те, що вона більше не купує російський газ. Він закликав Берлін натиснути на Київ і Варшаву, щоб ті відновили транзит, а також почати постачання вцілілою ниткою “Північного потоку — 2”.
  • Загалом Путін вважає, що влада ФРН керується не національними інтересами, а “інтересами колективного Заходу”.

Оглядачі Bild вважають, що метою такого “путінського пропагандистського шоу” була спроба закликати ФРН знову купувати російський газ.

Журналісти нагадали, що економічні санкції Заходу, зокрема Німеччини, проти Росії завдають їй істотних збитків. За даними Єврокомісії, лише за 2022 обсяг виробництва в РФ скоротився на 10,4%.

Нагадаємо, у згаданому інтерв'ю Володимир Путін заявив, що поляки змусили Гітлера напасти на них у 1939 році. У відповідь міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський обурився тим, що такі висловлювання розповсюдив американський журналіст.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін понад 20 разів згадав про Німеччину в інтерв’ю Карлсону: у чому причина — Bild 5.00 5 2
Політика / Європа
12.02.2024 268
Еще материалы раздела «Європа»