<
НОВИНИ ДНЯ: Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травнявсі новини дня
Політика
Світ
13.02.2024 215

"Ми не союзники Росії ": прем'єр Вірменії зробив заяву про війну РФ проти України

Нікол Пашинян висловився про війну, яку Росія розв'язала проти України.

dabf4137c2f5605a6ab85235c9ce0bfb_13.02.24

Прем'єр-міністр Нікол Пашинян наголосив, що Вірменія не була союзником Росії у війні проти України від початку вторгнення в лютому 2022 року. Пише ТСН. 

Про це пише Reuters.

"Послухайте, коли війна в Україні тільки почалася, я давав інтерв'ю і сказав, що в цій ситуації ми не є союзником Росії. І це реальність", – зазначив Пашинян.

Прем'єр Вірменії наполягає на тому, що це не означає вибір між Росією і Заходом, незважаючи на наслідки війни в Україні.

Водночас він додав, що співпраця Вірменії "в галузі безпеки із США, Францією чи іншими партнерами не спрямована проти іншого нашого партнера у сфері безпеки".

Останніми місяцями Пашинян заявив, що Вірменія більше не може покладатися на Росію у забезпеченні своїх оборонних потреб, оскільки його країна не отримала необхідної допомоги від Москви.

Він додав, що Вірменія не має наміру розглядати членство в НАТО, як Україна.

Членство в НАТО "не є питанням, яке ми обговорювали або обговорюємо".

Він також зазначив, що Вірменія розглядає можливість залишитися в Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) під керівництвом Росії.

Нагадаємо, Вірменія відмовилася взяти участь у зустрічі ОДКБ в Москві, яка проходила у грудні 2023 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Ми не союзники Росії ": прем'єр Вірменії зробив заяву про війну РФ проти України 5.00 5 1
Політика / Світ
13.02.2024 215
Еще материалы раздела «Світ»