<
НОВИНИ ДНЯ: Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травнявсі новини дня
Політика
Світ
12.02.2024 232

НАТО не може залежати від примх президента США – Боррель

НАТО не може залежати від примх президента США і не може бути військовим союзом, який не виконує своїх зобов'язань.

Про це заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, повідомляє Sky News.

Раніше Дональд Трамп припустив, що Сполучені Штати можуть не захистити союзників НАТО, які не витрачають достатньо коштів на власну оборону від потенційного російського вторгнення.

На прохання відповісти на коментарі Трампа Боррель сказав: "НАТО не може бути військовим союзом на вибір... залежно від настрою президента США".

Нагадаємо, під час політичного мітингу 10 лютого в Південній Кароліні Трамп поскаржився на те, що він назвав "простроченими" платежами з боку деяких країн НАТО, і розповів минулій розмові з главою "великої країни" про напад Росії на такі країни.

"Ні, я б не став вас захищати. Насправді я заохочував би їх (Росію) робити все, що вони, чорт забирай, хочуть. Ви повинні заплатити", - сказав Трамп неназваному лідеру.

Оценка материала:

5.00 / 2
НАТО не може залежати від примх президента США – Боррель 5.00 5 2
Політика / Світ
12.02.2024 232
Еще материалы раздела «Світ»