<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Політика
Європа
13.02.2024 341

НАТО не може залежати від примх президента США: Боррель про скандальну заяву Трампа

НАТО не може залежати від примх президента США і не може бути військовим союзом, який не виконує своїх зобов'язань.

3j0a1073_id64463_1300x867_5c3bfa56e026b3abbaba0ce937103422_650x410_13.02.24

Про це заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News.

Раніше Дональд Трамп припустив, що Сполучені Штати можуть не захистити союзників НАТО, які не витрачають достатньо коштів на власну оборону від потенційного російського вторгнення.

На прохання відповісти на коментарі Трампа Боррель сказав: "НАТО не може бути військовим союзом на вибір... залежно від настрою президента США".

Скандальна заява Трампа

Нагадаємо, під час політичного мітингу 10 лютого в Південній Кароліні Трамп поскаржився на те, що він назвав "простроченими" платежами з боку деяких країн НАТО, і розповів минулій розмові з главою "великої країни" про напад Росії на такі країни.

"Ні, я б не став вас захищати. Насправді я заохочував би їх (Росію) робити все, що вони, чорт забирай, хочуть. Ви повинні заплатити", - сказав Трамп неназваному лідеру.

Ці висловлювання викликали закиди з боку Білого дому, який назвав їх "жахливими та божевільними", а також з боку інших високопоставлених західних чиновників.

Президент США Джо Байден назвав Дональда Трампа "корисним поплічником" Путіна.

Оценка материала:

5.00 / 2
НАТО не може залежати від примх президента США: Боррель про скандальну заяву Трампа 5.00 5 2
Політика / Європа
13.02.2024 341
Еще материалы раздела «Європа»