<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітня  Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°  Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампомвсі новини дня
Політика
Світ
13.02.2024 287

Байден закликав припинити вогонь у Газі на шість тижнів, – Reuters

Президент США Джо Байден заявив: Сполучені Штати наполягають на шеститижневій паузі в бойових діях між Ізраїлем і ХАМАС у Газі, щоб наблизитися до більш тривалого припинення вогню.

Про це президент США повідомив після переговорів з королем Йорданії Абдаллою ІІ, пише Reuters.

Політики обговорили загрозу ізраїльського наземного наступу на півдні Гази й гуманітарної катастрофи серед палестинських цивільних.

Джо Байден зазначив, що США працюють разом із союзниками над угодою про припинення бойових дій, аби звільнити ізраїльських заручників у Газі й забезпечити потік гуманітарної допомоги.

"Угода розпочнеться з паузи в бойових діях щонайменше на шість тижнів, за які ми зможемо потім побудувати щось міцніше", — сказав Байден.

Таку ж заяву зробив і король Йорданії та закликав до широкомасштабного припинення вогню.

"Ми не можемо залишатися осторонь і дозволяти цьому продовжуватися. Нам потрібне тривале припинення вогню зараз. Ця війна має закінчитися", — додав Абдалла II.

Зустріч відбулася, саме коли Байден дедалі наполегливіше вимагав, щоб Ізраїль не здійснював наземного наступу на місто Рафах на півдні Гази без плану захисту палестинських цивільних.

Оценка материала:

5.00 / 1
Байден закликав припинити вогонь у Газі на шість тижнів, – Reuters 5.00 5 1
Політика / Світ
13.02.2024 287
Еще материалы раздела «Світ»