<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
14.02.2024 299

Розслаблятися ще рано: Укренерго про відключення світла

З початку опалювального періоду в Україні не застосовували масштабних відключень світла. Але розслаблятися ще зарано.

Про це завив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв’ю Українському радіо.

"Цієї зими нам графіки аварійних відключень застосовувати не доводилося. Були локальні пошкодження енергооб’єктів в різних регіонах - останнім часом, зокрема, ворог дуже активно атакує Дніпропетровщину", - сказав він.

За його словами, подачу електрики споживачам відновлювали досить швидко.

"І взагалі по країні масштабних проблем дійсно поки що вдавалося уникнути", - розповів Кудрицький.

Водночас керівник "Укренерго" підкреслив, що розслаблятися ще рано й нагадав про необхідність ощадливого споживання електроенергії.

"По-перше, опалювальний сезон все-таки ще не завершено, ще можуть бути холодні періоди, коли споживання зростає і енергосистемі важче його покривати. А по-друге, на жаль, ворог може атакувати енергосистему не тільки взимку, тому ми мусимо всі бути готовими і не забувати про ощадливе споживання енергоресурсів, особливо зранку та ввечері, коли на енергосистему є найбільше навантаження", - сказав Кудрицький.

Оценка материала:

5.00 / 2
Розслаблятися ще рано: Укренерго про відключення світла 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
14.02.2024 299
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»