<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
16.02.2024 389

Український борець відмовився від спільного фото з росіянином на нагородженні чемпіонату Європи

Олександр Грушин продемонстрував принципову позицію щодо країни-терористки.

0efb952dda432cab66a4ebb550c047c5_16.02.24

Українець Олександр Грушин відмовився від спільного фото з "нейтральним" росіянином Анваром Аллах'яровим на церемонії нагородження чемпіонату Європи з боротьби 2024 року, який триває у румунському Бухаресті. Пише ТСН. 

25-річний Грушин завоював "срібло" континентальної першості в греко-римській боротьбі у ваговій категорії до 63 кг.

Традиційно після завершення змагань відбувалася церемонія нагородження, після якої призери разом фотографуються. Проте українець принципово відмовився робити спільний знімок зі спортсменом з країни-терористки, який виграв на ЧЄ "бронзу".

Зазначимо, що інші призери чемпіонату Європи – Мурад Маммадов з Азербайджану, якому Грушин поступився у поєдинку за "золото", та ще один володар бронзової нагороди болгарин Едмонд Назарян сфотографувалися з російським борцем.

Для Грушина "срібло" Євро-2024 – друга в кар'єрі медаль на рівні чемпіонатів Європи. На континентальній першості 2022 року він виборов "бронзу" .

Нагадаємо, після першого дня фіналів на ЧЄ-2024 з боротьби у скарбничці збірної України одне "срібло" та одна "бронза", яку у вазі до 87 кг здобув 33-річний Жан Беленюк.

У третій змагальний день Україна гарантовано виступить у двох бронзових фіналах: Парвіз Насібов (до 72 кг) та Ярослав Фільчаков (до 82 кг).

Оценка материала:

5.00 / 4
Український борець відмовився від спільного фото з росіянином на нагородженні чемпіонату Європи 5.00 5 4
Життя та Стиль / Спорт
16.02.2024 389
Еще материалы раздела «Спорт»