<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
16.02.2024 215

Винищувачі F-16 для України: Канада ухвалила важливе рішення

Виділені Канадою кошти допоможуть отримати життєво необхідні матеріали та обладнання для бойових літаків.

ed70ec70c406207b9d9b96823c51500a_16.02.24

Україна отримає від Канади 60 мільйонів доларів на підтримку винищувачів F-16. Ці кошти будуть використані на обслуговування бойових літаків. Пише ТСН. 

Про це оголосив у середу, 14 лютого, міністр оборони Канади Білл Блер під час засідання Контактної групи з питань оборони України (так званого “Рамштайну”) в Брюсселі.

"Цей внесок спирається на раніше оголошену підтримку Канадою Коаліції з підготовки F-16 для України... Канада сприятиме навчанню, надаючи цивільних інструкторів, літаки та допоміжний персонал, найнятий за контрактом з монреальською компанією Top Aces Inc. Ця підтримка оцінюється приблизно в 15 мільйонів доларів США та триватиме від лютого 2024 року до 2025 року. Канада також проводить навчання англійської мови для військовослужбовців ВПС України в мовній школі Збройних сил Канади”, - йдеться у повідомленні Міністерства оборони Канади.

Виділені Канадою кошти допоможуть отримати життєво необхідні матеріали та обладнання для F-16, наприклад запасні частини, озброєння, авіоніку та боєприпаси.

Останній внесок Канади є частиною нового фінансування військової допомоги Україні у розмірі 500 мільйонів доларів США , про який прем’єр-міністр Джастін Трюдо оголосив у Києві в червні 2023 року .

Очікується, що цього року Нідерланди та Данія відправлять до Києва десятки літаків F-16, що стане важливим кроком у наданні Україні передової зброї для відбиття російської агресії. Терміни доставки залежать від успішної підготовки українських пілотів, а також від наявності в Україні достатньої логістики та інфраструктури для обслуговування літаків.

Нагадаємо, Україна отримає від західних союзників ще більш далекобійну зброю порівняно з наявною. Очікується, що винищувачі F-16 доправлять із ракетами дальністю 300-500 кілометрів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Винищувачі F-16 для України: Канада ухвалила важливе рішення 5.00 5 2
Політика / Україна
16.02.2024 215
Еще материалы раздела «Україна»