<
НОВИНИ ДНЯ: Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.02.2024 244

В Україну в лютому ввірветься "спека" до +13, а потім вдарить мороз: синоптики назвали дати

Найближчими днями в Україні збережуться аномальні для лютого погодні умови. У деяких регіонах нашої країни синоптики прогнозують суттєве потепління до +13 градусів.

cd1b8c4e-967cf7dcd4e05e9c2c095badba598b7f_16.02.24

Ба більше, плюсова температура переважатиме навіть у північних областях України. Про це повідомляє портал Meta Pogoda. Пише OBOZ.UA.

У Києві до кінця місяця переважатиме плюсова температура. Найближчими днями стовпчики термометрів у столиці покажуть +6…+11 градусів. Істотних опадів синоптики не прогнозують. Проте в Києві протягом найближчих двох тижнів більшість днів будуть похмурими.

Невеликий мороз у столиці вдарить в останній день зими й лише у нічний час. Також близько 2 градусів нижче нуля синоптики прогнозують на початку березня.

В Одесі до кінця поточного тижня синоптики прогнозують мінливу хмарність та до +6 градусів. Плюсова температура збережеться до кінця лютого. Стовпчики термометрів у найближчі два тижні показуватимуть +4…+7 градусів.

Наприкінці місяця в Одесі буде невеликий дощ. На початку березня нічна температура опуститься до 0 градусів, проте вдень переважатиме плюсова температура до 8 градусів.

У Львові також очікується аномальне тепло. До кінця зими синоптики прогнозують +5…+11 градусів. Суттєвих опадів не очікується, але небо на Львівщині буде похмурим.

На початку березня у Львові прогнозують нічні заморозки до 3 градусів. Вдень збережеться плюсова температура в межах 4-7 градусів вище нуля.

У Миколаєві до кінця цього тижня синоптики прогнозують сонячну погоду. Вночі стовпчики термометрів покажуть 0…+1, а вдень буде +6…+8 градусів.

У період із 23 до 25 лютого у Миколаєві буде аномальне тепло. Повітря прогріється до +13 градусів, ба більше, навіть уночі стовпчики термометрів показуватимуть 8-9 градусів тепла.

Як і в більшості інших областей, нічні морози вдарять на Миколаївщині на початку березня. Крім того, з 26 лютого до 3 березня в Миколаєві буде багато дощових днів.

У Чернігові до кінця лютого також утримається плюсова температура. Тільки нічну пору доби можливі невеликі заморозки до -2 градусів.

З 23 лютого повітря прогріється до +8 градусів. Проте на початку березня у Чернігові варто очікувати на похолодання. Вночі температура опуститься до -4 градусів. Втім, синоптики не прогнозують суттєвих опадів.

У Черкасах аномальне тепло також припаде на 23-25 лютого. Стовпчики термометрів цього дня покажуть до +11 градусів. Вночі температура коливатиметься в межах 3-7 градусів тепла.

Суттєвих опадів у найближчі тижні синоптики не прогнозують. Проте температура повітря суттєво опуститься наприкінці лютого. З 29 лютого до 10 березня в Черкасах очікуються нічні морози до -2 градусів. Проте вдень температура коливатиметься в межах 4-6 градусів тепла.

Нагадаємо, нинішнє потепління – не остаточне цього зимового сезону. За прогнозом синоптиків, березень "компенсує" відносно теплий лютий та принесе морозну та снігову погоду.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві протягом 2023 року кліматологи зафіксували 47 температурних рекордів. Причому найбільше їх було у січні – 16 та серпні – 12.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україну в лютому ввірветься "спека" до +13, а потім вдарить мороз: синоптики назвали дати 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.02.2024 244
Еще материалы раздела «Суспільство»