<
НОВИНИ ДНЯ: Яке м'ясо на шашлик обрати: дієтологи назвали найбезпечніший варіант  Трамп виношує “мирний план” для України: що про нього відомо — The Telergaph  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  Як визначатимуть придатність до служби в армії: у Міноборони роз’яснили критерії для ВЛК  Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалилисьвсі новини дня
Політика
Світ
16.02.2024 295

Путін чекає на перемогу Байдена на виборах, а Трамп радіє і називає це “компліментом”: що за цим стоїть

Російський диктатор назвав чинного президента США більш досвідченим.

fa696da65f3d8cb68cf582272041f870_16.02.24

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп, який прагне знову обійняти цю посаду на виборах у листопаді, назвав компліментом заяву Володимира Путіна про те, що для Росії краще, щоб Джо Байден залишався у Білому домі. Пише ТСН. 

Про це пише Newsweek.

Виступаючи перед своїми прихильниками на передвиборчому мітингу в Північному Чарльстоні, штат Південна Кароліна, 14 лютого ввечері, Трамп сказав, що він зробить “дивовижні” речі, якщо переможе на виборах, зокрема “дуже швидко” покладе край війні між Росією та Україною.

“Президент Росії Путін щойно зробив мені великий комплімент, — продовжив Трамп. — Він щойно сказав, що волів би бачити президентом Джо Байдена, а не Трампа. Ось це комплімент. Багато людей сказали: “О, Боже, це дуже погано”. Ні, ні, це добре”.

Путін вважає Байдена більш досвідченим

Раніше того ж дня Путін заявив журналістам, що, обираючи між Байденом і Трампом, він волів би, щоб чинний президент переміг у листопаді, додавши, що Байден “більш досвідчений”.

Кремлівського диктатора також запитали про припущення, що Байден занадто старий, щоб служити ще один термін. У відповідь Путін сказав: “Я не лікар, і не вважаю за потрібне це коментувати”.

Трамп не бачить нічого дивного

У середу Трамп заявив своїм прихильникам, що немає нічого дивного в тому, що Путін хотів би бачити Байдена в Білому домі, адже він поклав край “Північному потоку-2” — російському газопроводу, який мав подвоїти експорт російського природного газу до Німеччини — під час свого першого терміну перебування на посаді президента.

У грудні 2019 року Трамп наклав санкції на російську державну газову компанію, яка стоїть за будівництвом трубопроводу, але адміністрація Байдена скасувала ці санкції у травні 2021 року.

“Я зупинив це, це була мертва угода”, — сказав Трамп зі сцени в Південній Кароліні.

“[Байден] вступив на посаду, і він одразу ж схвалив її, — продовжив він. — Я сказав: “Я не можу в це повірити”.

У той час, коли санкції були скасовані, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що в інтересах США дозволити укласти угоду щодо “Північного потоку-2”.

“Сьогоднішні дії демонструють прихильність адміністрації до енергетичної безпеки в Європі, що відповідає обіцянці президента відновити відносини з нашими союзниками і партнерами в Європі”, — сказав Блінкен у тодішньому пресрелізі.

Експерти в минулому говорили, що Путін сподівається на перемогу Трампа на другому президентському терміні, щоб він міг стати посередником у мирному врегулюванні в Україні, яке було б більш вигідним для Росії. Колишній президент заявляв, що може покласти край майже дворічній війні за 24 години, а нещодавно він зіткнувся з критикою за припущення, що “заохочуватиме” Москву напасти на будь-яку країну військового альянсу НАТО, яка не виконує цілі альянсу щодо витрат на оборону.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін чекає на перемогу Байдена на виборах, а Трамп радіє і називає це “компліментом”: що за цим стоїть 5.00 5 2
Політика / Світ
16.02.2024 295
Еще материалы раздела «Світ»