<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.02.2024 219

Два копійчані засоби – і буде буйно квітнути: чим підживити кімнатну фіалку

Фіалки, або семполія, вважаються найпримхливішими з усіх кімнатних рослин. Але можливо зробити так, що вони квітнули майже цілий рік.

f4b4e82c84f1a5d514a7db0c32b5513f_17.02.24

Перш ніж братися підживлювати кімнатні фіалки, потрібно розібратися з причинами, чому ця рослина не хоче квітнути. Їх може бути декілька: від неправильного поливання і висаджування до поганого освітлення, недотримання умов вологості й температури повітря в оселі. Пише ТСН. 

Цілком ймовірно, якщо ви усунете ці недоліки, то зможете розраховувати на швидке та сильне квітіння улюблених фіалок.

Вже тоді, коли ви будете точно впевненими у створенні правильних умов для цих кімнатних росли, можете починати їх підживлювати.

Найпростішим варіантом, який точно допоможе добитися стійкого й пишного квітіння, є використання йодного розчину. Для його приготування треба взяти одну каплю йоду і розчинити її у 3 літрах води, яку попередньо потрібно відстояти. Таке підживлення потрібне фіалкам всього 3-4 рази на сезон і вони точно порадують вас квітами.

Якщо йодний розчин не допоміг, можете спробувати більш складний варіант підживлення з використанням деревного попелу. Ця речовина є природним джерелом калію і фосфору, а тому допомагає поліпшити стан ґрунту, боротися зі шкідниками та комахами.

Щоб приготувати підживлення, візьміть 1 столову ложку попелу і розчиніть у 1 літрі води. Настоюйте засіб одну добу, а потім поливайте ним кімнатні фіалки 1 раз на 2 тижні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Два копійчані засоби – і буде буйно квітнути: чим підживити кімнатну фіалку 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.02.2024 219
Еще материалы раздела «Суспільство»