<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  В РФ заявили про загибель "найкращого екіпажу" Су-34: що відомо про втрату бомбардувальника  Готуємо "ліниві" хачапурі на сніданок: 15 хвилин і страва вже на тарілці  Відправлення військ США до України: у Байдена озвучили свою позицію  "Ви серйозно?": експерт "розніс" висновки аналітиків, що РФ нібито не використовує Кримський міст  Путін склав "присягу": що диктатор сказав у промові та хто відвідав "інавгурацію"  Запечений дерун з м'ясом та грибами: дуже смачна страва зі звичайних продуктіввсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.02.2024 207

Популярний овоч стрімко дешевшає вже другий тиждень поспіль: яка причина

Українські фермери не виключають можливості подальшого здешевлення в цьому сегменті.

801bf35fb2fc715ab7c3c193ab3aa577_17.02.24

Цього тижня пропозиція картоплі на українському ринку значно збільшилася, оскільки фермери, які раніше утримувалися від продажів в очікуванні зростання цін, почали розпродавати наявні обсяги картоплі. Ухвалити таке рішення виробники були змушені у зв’язку зі зниженням попиту і погіршенням якості даної продукції.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Пише ТСН. 

Продажі картоплі в Україні за останні кілька днів помітно впали. При цьому зниження цін, на думку самих виробників, ситуацію ніяк не рятує. Сьогодні фермери готові відвантажувати якісну картоплю за 14-20 грн/кг ($0,37-0,52/кг), що в середньому на 12% дешевше, ніж тижнем раніше, але інтерес покупців залишається вкрай низьким.

Варто додати, що наразі картопля в Україні все ж коштує в середньому в 3 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому, з огляду на досить низький попит на овоч, українські фермери не виключають можливості подальшого здешевлення в даному сегменті.

Нагадаємо, в Україні ціни на буряки вже вищі за торішні й продовжують зростати.

Оценка материала:

5.00 / 2
Популярний овоч стрімко дешевшає вже другий тиждень поспіль: яка причина 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
17.02.2024 207
Еще материалы раздела «Економіка»