<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Україна
17.02.2024 1692

В ЗСУ запропонували, скільки людей потрібно мобілізувати від кожної області

А ухиляння військовослужбовець назвав злочином в умовах війни.

8abd9efbfe734953a5575cf5868f8d7a_17.02.24

Українська армія потребує поповнення принаймні на 10 тисяч осіб від кожної області. Пише ТСН. 

Про це в коментарі "24 Каналу" зазначив майор ЗСУ Єгор Чечеринда.

За словами військовослужбовця, за останні два роки армія РФ стала професійнішою. Росіяни навчаються, а тим часом Україна надто довго працює над законопроєктом про мобілізацію.

"За ці два роки їхня армія стала фаховою. Треба усвідомити, що по той бік фронту воюють не дурні. Нашому війську потрібні люди", – заявив він.

Єгор Чечеринда припустив, що принаймні близько 10 тисяч людей можна мобілізувати з кожної області.

"З огляду на масштаби нашої країни, якщо розглянути області і відкинути окуповані регіони, залишається 23. 250 тисяч (потрібно у війську – ред.) – означає по 10 тисяч людей з кожного регіону. Я думаю, це та кількість людей, яку можна мобілізувати за кілька місяців. У нас достатньо велика країна і достатньо патріотичних, військовозобов'язаних людей", – сказав Чечеринда.

Ухилянтів, які незаконно перетнули український кордон, майор ЗСУ назвав "де-факто злочинцями".

"У нас, на жаль, зникла ця патріотична теза, що чоловік має захистити родину, місто, державу. У нас перестало бути модно захисником. В окремих випадках є. Але немає загальнонаціонального духу. Натомість модно бути ухилянтом. Я бачу відео, як вести себе на ВЛК, як перепливти Тису, скільки заплатити за довідку. Ухилянство – це злочин в умовах війни", – додав він.

Нагадаємо, що на проведення мобілізації 2024 року в бюджеті закладено приблизно 720 млрд грн видатків.

Оценка материала:

5.00 / 3
В ЗСУ запропонували, скільки людей потрібно мобілізувати від кожної області 5.00 5 3
Політика / Україна
17.02.2024 1692
Еще материалы раздела «Україна»