НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Світ
16.02.2024 356

НАТО розглядає план розгортання сил альянсу по всій Європі

Об'єднане командування підтримки і забезпечення НАТО, командний центр альянсу в південному німецькому місті Ульм, розробляє плани того, як військові сили НАТО розгортатимуться в усій Європі, а також підтримуватимуться і зміцнюватимуться в разі конфлікту з Росією.

Про це повідомляє Financial Times.

У цьому процесі будуть використані уроки, витягнуті з поточних навчань Steadfast Defender, які моделюють великомасштабний конфлікт із противником на сході НАТО, що є найбільшими військовими іграми в історії альянсу з часів холодної війни.

Адмірал Роб Бауер, який очолює комітет НАТО заявив, що навчання були спрямовані на "підготовку до конфлікту з Росією".

Генерал сер Патрік Сандерс, який залишає посаду глави британської армії, попередив, що населення Великої Британії має бути готовим до потенційної війни з Росією.

Британські громадяни мають бути "навчені та екіпіровані" для ведення бойових дій, оскільки Москва планує "перемогти нашу систему і спосіб життя", заявив Сандерс минулого місяця.

За словами співробітника британської розвідки, такі попередження не були спробою посіяти паніку. Він зазначив, що "попередження робляться для того, щоб ми могли передбачити і бути попередженими, оскільки між попередженням і кризою часто проходить дуже короткий проміжок часу".

Оценка материала:

5.00 / 1
НАТО розглядає план розгортання сил альянсу по всій Європі 5.00 5 1
Політика / Світ
16.02.2024 356
Еще материалы раздела «Світ»