<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛКвсі новини дня
Політика
Росія
16.02.2024 299

"Вбивство, яке собі дозволив Путін". Чи вплине смерть Навального на ситуацію в Росії

Смерть російського політика Олексія Навального навряд чи призведе до якихось заворушень всередині Росії, нічого такого не буде. Буде багато розмов, але по суті ніхто нічого не зробить.

Про це в коментарі РБК-Україна сказав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За словами експерта, він має неоднозначне відношення до Навального, оскільки до російського політика є багато претензій як до людини, що позиціонувала себе опозицією до режиму Путіна.

"Це вбивство, яке собі дозволив Путін. Ба більше, як на мене, це демонстративна страта. Путіну вона була потрібна, щоб ще раз показати, що в нього необмежена влада. Минулого року він демонстративно вбив Євгена Пригожина і Дмитра Уткіна, показавши, що буде з тими, хто йду проти нього і його оточення зі зброєю в руках", - каже Коваленко.

На його думку, з Навальним відбулася така ж демонстрація того, що жодної опозиції на Росії бути не може.

"Якби це був цінний в'язень для російської влади - вони б його оберігали дуже ретельно. Але це була ліквідація. Найголовніше - що вона відбувається напередодні виборів президентських виборів у РФ, напередодні послання федеральним зборам і після того, як Путін дав інтерв'ю Такеру Карлсону", - підсумував експерт.

Смерть Навального: що про це відомо

Нагадаємо, сьогодні Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) повідомила про смерть російського політика Олексія Навального в колонії №3 у селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу.

Повідомляється, що після прогулянки політик відчув себе погано, практично відразу знепритомнівши, а лікарі, прибувши на місце, констатували його смерть.

Роспропаганда стверджує, що у Навального відірвався тромб. Офіційно про причини смерті політика не відомо.

Водночас у команді Навального поки не підтверджують смерть політика. Відомо, що його адвокат навідувався до колонії вчора і тоді з Навальним "все було нормально".

Додамо, що Олексій Навальний позиціонував себе як опозиційний до російського президента Володимира Путіна політик. У 2020 році на його життя було скоєно замах, його намагалися отруїти.

Також відомо, що Навального засудили на 19 років колонії за "екстремізм" та "шахрайство", а також йому закидали інші злочини.

Нещодавно Навального перевели з Москви до колонії особливого режиму за полярним колом, звідки він вперше вийшов на зв’язок 10 січня.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Вбивство, яке собі дозволив Путін". Чи вплине смерть Навального на ситуацію в Росії 5.00 5 2
Політика / Росія
16.02.2024 299
Еще материалы раздела «Росія»