<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
16.02.2024 502

Потрібно повернутися до американського ленд-лізу для України, - депутат Європарламенту

Депутат Європейського парламенту від Литовської Республіки Пятрас Ауштрявічюс (EPP) запропонував повернутись до формату американського ленд-лізу з метою забезпечення України необхідним озброєнням.

Lendliz_16.02.24

Відповідну заяву європарламентар зробив в інтерв'ю Guildhall.

"По-перше, я, як і раніше, твердо вірю, що здоровий глузд і почуття відповідальності візьмуть гору на Заході, й рішення про допомогу Україні знайде підтримку в обох палатах Конгресу США. Можливо, це буде менше ніж 60 мільярдів доларів, але я твердо вірю, що це буде суттєва сума. В іншому випадку США відійдуть від власної дуже міцної позиції, побудованої раніше - цінності демократії та боротьби за суверенітет держав-партнерів", - заявив політик.

Євродепутат зазначив, що у Сполучених Штатах Америки є достатньо запасів менш сучасних озброєнь, які не менш необхідні Україні та запропонував повернутися до формату ленд-лізу.

"Говорячи про способи вирішення виклику забезпечення України озброєнням – це відповідальність політиків виходити з новим баченням та креативними ідеями. Чому б не повернутися до інструменту американського ленд-лізу для озброєння України", – підсумував Пятрас Ауштрявічюс.

Оценка материала:

5.00 / 4
Потрібно повернутися до американського ленд-лізу для України, - депутат Європарламенту 5.00 5 4
Політика / Світ
16.02.2024 502
Еще материалы раздела «Світ»