<
НОВИНИ ДНЯ: Без опадів і тепло до +25: прогноз погоди в Україні на 1 травня  ПриватБанк обязали уплатить в бюджет рекордную сумму дивидендов  Збитки від шахраїв значно зросли: найпопулярніші схеми з платіжними картками  Ексклюзивний прогноз погоди на травень: чи можливі ще заморозки і чого очікувати на Великдень  Україна може отримувати до 70 млрд на рік, якщо збільшить ренту за транзит російської нафти, - нардеп  F-16 для України. Як ці винищувачі можуть допомогти у війні проти Росії  Вбивця "Шахедів". Що відомо про ППО Skynex, яку має Українавсі новини дня
Політика
Європа
17.02.2024 252

ЄС нарощуватиме виробництво зброї на основі досвіду боротьби з COVID-19, - голова Єврокомісії

Європейська комісія розробляє стратегію розвитку оборонної промисловості з урахуванням досвіду використання коштів платників податків для збільшення виробництва вакцин COVID-19 і для спільних закупівель газу.

Про це заявила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

За її словами, Брюссель має стимулювати європейську оборонну промисловість до нарощування виробництва і консолідації.

При цьому Фон дер Ляєн попередила, що "світ став більш суворим".

"Ми повинні витрачати більше, ми повинні витрачати краще, ми повинні витрачати по-європейськи", - заявила вона.

План зі зміцнення військово-промислового комплексу Європи перед обличчям зростаючих загроз з боку Росії має бути оприлюднений цього місяця; його необхідно буде затвердити в столицях країн, деякі з яких можуть чинити спротив спробам Єврокомісії централізувати рішення про інвестиції в оборону.

Чиновники ЄС прагнуть максимально використати значне збільшення військових витрат країн-членів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, щоб створити більшу, міцнішу та ефективнішу європейську оборонну промисловість.

"У нас дуже роздроблений оборонний ринок, і це необхідно змінити. Що входить до компетенції комісії? Це промисловість. Це наш основний бізнес. Ми сприяємо, а не купуємо", - підкреслила вона.

Раніше повідомлялося, що ЄС розглядає можливість створення посади єврокомісара з питань оборони, який контролюватиме промислові аспекти оборонної політики.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС нарощуватиме виробництво зброї на основі досвіду боротьби з COVID-19, - голова Єврокомісії 5.00 5 1
Політика / Європа
17.02.2024 252
Еще материалы раздела «Європа»