<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Політика
Європа
17.02.2024 314

Фермери з Європи хочуть повністю заблокувати українсько-польський кордон

Фермери з Німеччини, Бельгії, Нідерландів та Франції приєднаються до польських аграріїв в неділю і блокуватимуть перехід у Дорогуську. Цілком вірогідно, що це може призвести до повного перекриття руху на українському кордоні.

Про це пише inpoland.

Місцева влада Дорогуська повідомила, що протест на кордоні заплановано до 9 березня.

Координатор фермерського протесту Роберт Вічко розповів, що це буде загальна акція протесту, на якій мітингувальники покажуть "силу спротиву імпорту українських сільськогосподарських товарів" на ринок Євросоюзу.

Мало того, страйкарі запрошують долучитися до блокування кордону людей, які не мають відношення до сільського господарства.

З словами Вічко, сьогодні у Дорогуську буде кілька сільськогосподарських організацій.

"Свою присутність підтвердили також фермери із західних країн. Вони також братимуть участь у блокаді кордону в неділю", – зазначив він.

Напередодні польські фермери в соцмережах звернулися до охочих із закликом повністю блокувати рух транспорту з України, включно з автобусами та гуманітарною допомогою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Фермери з Європи хочуть повністю заблокувати українсько-польський кордон 5.00 5 1
Політика / Європа
17.02.2024 314
Еще материалы раздела «Європа»