НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптикивсі новини дня
Політика
Україна
18.02.2024 303

Знищення трьох російських літаків на сході: подробиці від речника Повітряних сил

Російські льотчики встигли катапультуватися, хоча, можливо, й не всі.

b0e95020b187cf1647d78c034493de03_18.02.24

У суботу, 17 лютого, Повітряні сили ЗСУ знищили два російських винищувачі-бомбардувальники Су-34 та винищувач Су-35, які протягом останніх днів атакували позиції українських захисників, зокрема й на Авдіївському напрямку. Пише ТСН. 

В ефірі національного телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат назвав ураження російських літаків “дуже гарним знаком”.

“Літаки Су-34 і Су-35 протягом останніх днів закидали [позиції ЗСУ] керованими авіабомбами, зокрема Авдіївський плацдарм та на інших напрямках”, - зазначив він.

За словами речника Повітряних сил, знищення одразу трьох літаків посилить позиції наших сухопутних військ.

“Зараз вони можуть до сотні [авіабомб] за добу випускати по позиціях наших військ. Летять вони на глибину 20-25 км, бо ближче літаки не підлітають. А коли ближче, то отримують такий результат, як сьогодні”, - пояснив Юрій Ігнат.

Він наголосив, що боротись з керованими авіабомбами можна лише таким чином - знищуючи носії.

“Мабуть, не будуть уже так ризикувати і підлітати ближче, як це відбувалося раніше. Коли вони отримують по зубах, активність використання авіації і завдання ударів керованими авіабомбами спадає”, - припустив речник Повітряних сил.

Юрій Ігнат не став уточнювати, чи було збито ворожі літаки саме над Авдіївкою, але зазначив, що російські льотчики встигли катапультуватися, хоча, можливо, й не всі.

“Є ураження літаків, було видно, за даними розвідки, парашути летіли. Чи вижили пілоти - мабуть, дізнаємося, навіть з їхніх пабліків. Спрацювали катапульти на цих літаках, можливо не на всіх”, - повідомив він.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що сьогодні російські винищувачі були збиті під час спроби ворога завдати ударів керованими авіабомбами по позиціях наших військ.

Нагадаємо, це вже не вперше російська авіація втрачає одразу три бойових літаки. 22 грудня 2023 року ЗСУ знищили на півдні три ворожі бомбардувальники Су-34.

Оценка материала:

5.00 / 2
Знищення трьох російських літаків на сході: подробиці від речника Повітряних сил 5.00 5 2
Політика / Україна
18.02.2024 303
Еще материалы раздела «Україна»