<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
18.02.2024 264

Зеленський про війну в Україні: "Диктатори не йдуть на канікули"

Президент закликав світ зупинити Путіна.

64adc55c67e1b5ab08c5b9954b99be1e_18.02.24

Чим довше триватиме війна в Україні, тим більші зміни провокуватиме Росія у світі. Пише ТСН. 

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час Мюнхенської конференції з безпеки.

"Будь ласка, не запитуйте Україну, коли завершиться війна. Запитуйте себе, чому Путін досі у змозі її продовжувати. Можливо, люди повинні будуть жити у світі, де локальні війни не будуть залишатися локальними. Будь-який початок війни буде нести ризики перетворення на глобальну катастрофу", – сказав Зеленський.

Президент також натякнув на роботу Палати представників США, яка оголосила перерву до 28 лютого.

"Диктатори не йдуть на канікули. Ненависть не знає жодних пауз, артилерія не замовкає через процедурні питання. Воїни, які стоять проти агресора, потребують належної міці... Якщо ми не здолаємо Путіна зараз, зрештою немає значення, хто буде президентом Росії. Тому що кожен новий російський диктатор буде пам'ятати, яким чином триматися при владі — шляхом окупації земель інших народів", — додав він.

Нагадаємо, 16 лютого стартувала 60-та Мюнхенська конференція з питань безпеки.

Близько 50 світових лідерів планують відвідати щорічний захід, який вважається провідним у світі форумом для обговорення політики міжнародної безпеки. Відомо, що уряди Росії та Ірану запрошені на зустріч не були. Водночас там мають виступити канцлер Німеччини Олаф Шольц, віце-президент США Камала Гарріс і президент України Володимир Зеленський.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський про війну в Україні: "Диктатори не йдуть на канікули" 5.00 5 2
Політика / Україна
18.02.2024 264
Еще материалы раздела «Україна»