<
НОВИНИ ДНЯ: "Швидка" глазур на паску від Ектора з "МастерШеф". Готується усього з двох інгредієнтів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних сил  Прогноз погоди у травні: синоптикиня розповіла, чого очікувати українцям  Великдень-2024. Які будуть обмеження і чи скасують комендантську годину  Чи встигнуть до зими відновити енергетику України: що кажуть експерт та Міненерговсі новини дня
Політика
Україна
18.02.2024 344

Втрати росіян під Авдіївкою одні з найбільших за час повномасштабного вторгнення, - ЦНС

Втрати росіян під Авдіївкою одні з найбільших за час повномасштабного вторгнення. Це призводить до того, що особовий склад РФ деморалізований.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

"Російські війська зазнають рекордних втрат у спробах захопити Авдіївку", - повідомили в центрі.

За інформацією від підпілля, деморалізація серед особового складу окупантів відчутно зростає.

На Авдіївському напрямку спостерігається зниження морально-психологічного стану та бойової спроможності серед військовослужбовців окупаційних військ через активні “м'ясні штурми” російського командування.

За наявною інформацією, серед представників російсько-окупаційних військ втрати особового складу є чи найбільшими з моменту повномасштабного вторгнення РФ на територію України.

"Втрати саме на авдіївському напрямку за останній тиждень близько п'яти тисяч серед особового складу. Втрати фіксуються як і на тактичному, так і оперативному рівні. Росіяни втратили сотні одиниць техніки", - наголосили в ЦНС.

Ситуація залишається складною, але контрольованою Силами оборони України.

Наразі відомо, що 74-та на 114-та окремі мотострілецькі бригади ЗС РФ фактично втратили бойову спроможність.

Бої за Авдіївку

Російська армія розпочала наступ на Авдіївку на початку жовтня. У ході штурмів вона втрачає значну кількість техніки та особового складу. За даними британської розвідки, Авдіївка залишається основним напрямом для Росії на фронті.

Вчора Третя штурмова бригада підтвердила, що їх передислокували в район Авдіївки для посилення української оборони.

Захисники показали кадри з Авдіївки та зазначили, що бої на цьому напрямку важчі, ніж ті, що були у Бахмуті.

У Третій штурмовій наголошують, що утримують оборонні позиції в Авдіївці, але окупанти залучили до боїв сили двох регулярних армій, а співвідношення на рівні бригад становить 7 до 1.

Також захисники повідомили, що окупанти застосовують фосфорні снаряди, на Коксохімі спалахнули цистерни з мазутом.

Сьогодні командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив про рішення відійти з позиції "Зеніт" на південно-східній околиці Авдіївки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Втрати росіян під Авдіївкою одні з найбільших за час повномасштабного вторгнення, - ЦНС 5.00 5 2
Політика / Україна
18.02.2024 344
Еще материалы раздела «Україна»