<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Україна
18.02.2024 460

Допомога Україні від Америки: чи продовжують США постачати Україні зброю

За попередніми замовленнями Україна досі отримує зброю.

cb1e1ee0aa4260c97003d12679b2b9b5_18.02.24

Конгрес Сполучених Штатів Америки поки не затвердив додаткового фінансування для України. Втім, виробництво американської зброї для ЗСУ триває за раніше укладеними контрактами. Пише ТСН. 

Про це йдеться у відповіді Пентагону на запит "Голосу Америки".

В американському Міністерстві оборони пояснили, що за попередніми замовленнями Україна досі отримує артилерійські снаряди, ракети для Himars, здатності ППО та інше військове обладнання.

Втім, з міркувань безпеки в Пентагоні не надали більш точної інформації.

Зауважимо, що ці замовлення були укладені в межах програми USAI (Ініціатива сприяння безпеці України). Цю програму використовували для підтримки Збройних Сил України в довгостроковій перспективі.

Наразі все фінансування для неї вичерпали. Коштів на нові закупівлі в Пентагону не залишилося, допоки їх не затвердить Конгрес. Речник Пентагону Джефф Юргенсен каже, що через це США також не можуть масштабувати виробництво зброї - як планували.

"Наприклад, без додаткового фінансування ми не можемо досягти своєї мети щодо виробництва 100 тисяч 155-мм снарядів на місяць. Це також обмежує здатність Міноборони США виконувати заплановані багаторічні закупівельні контракти, включаючи ракети для Stinger, Javelin і ракет PAC-3 для систем Patriot", - наголосив він.

Як повідомлялося, Україна ризикує залишитися без допомоги США у третій рік війни. Палата представників пішла на канікули до кінця лютого, а після повернення знову постане перед загрозою власного шатдауну, бо дія тимчасового бюджету закінчується.

Оценка материала:

5.00 / 2
Допомога Україні від Америки: чи продовжують США постачати Україні зброю 5.00 5 2
Політика / Україна
18.02.2024 460
Еще материалы раздела «Україна»