<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
18.02.2024 322

Зеленський зробив нову заяву про мобілізацію в Україні

Президент пояснив, що означає "справедлива мобілізація".

Питання про мобілізацію в Україні є комплексним. Першочергово це питання стосується ротації військових. Пише ТСН. 

Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час Мюнхенської конференції з безпеки.

"Питання комплексне, питання справедливих мобілізацій, та найголовніший момент - питання ротацій. Люди, які втомлені на фронті фізично, українці, будь-яка людина, це не залежить від нації, ти втомлений, ти повинен відновлюватись. Ти виходиш, відновлюєшся, а замість тебе хтось інший приходить, професійна людина, яка пройшла відповідний термін тренування. Від цієї системи залежить і система мобілізації - скільки людей у тебе на фронті, скільки є у тебе резервів", - сказав він.

Він також зазначив, що для оборони потрібна певна кількість. Для контрнаступу треба мати іншу кількість бригад. Тож питання мобілізації є складною справою.

Нагадаємо,  Зеленський підписав законопроєкти про подовження воєнного стану та загальної мобілізації. Відповідно до тексту документів, воєнний стан і мобілізацію подовжено на 90 днів, тобто до 13 травня 2024 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський зробив нову заяву про мобілізацію в Україні 5.00 5 2
Політика / Україна
18.02.2024 322
Еще материалы раздела «Україна»