<
НОВИНИ ДНЯ: Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк  Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецептвсі новини дня
Політика
Світ
19.02.2024 244

"Не будемо сидіти склавши руки": МЗС Китаю зробило заяву щодо війни в Україні

За його словами, Китай не був ініціатором та не є учасником “кризи в Україні”.

908f03034d0cc00f0c4aa8b1eaca54b9_19.02.24

Китай начебто не був ініціатором і не є учасником так званої “кризи в Україні”, проте сидіти “склавши руки та спостерігати” не буде. Пише ТСН. 

Про це під час Мюнхенській конференції з безпеки заявив Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї.

За його словами, Китай не був ініціатором та не є учасником “кризи в Україні”. Проте сидіти склавши руки та спостерігати він не планує, а сприятиме політичному врегулюванню.

“Китай не був ініціатором української кризи і не бере участі в ній. Однак це не означає, що ми сидітимемо склавши руки і спостерігатимемо за нею здалеку. Китай продовжуватиме сприяти мирним переговорам та пошуку політичного рішення”, - заявив Ван Ї.

Він також додав, що позиція Китаю базується на основі чотирьох принципів: поваги до суверенітету та територіальної цілісності всіх країн, повного дотримання цілей і принципів Статуту ООН, врахування законних безпекових занепокоєнь країн та підтримки конструктивних зусиль для встановлення миру.

“Діючи згідно з цими основними принципами, Китай невпинно працює над сприянням миру та мирним переговорам. Зараз немає належних умов, щоб сторони могли повернутися за стіл переговорів, але поки є надія, ми не відмовимося від наших зусиль”, - підкреслив міністр.

Окремо він додав, що між Китаєм та Росією існують “нормальні відносини, як у великих країн”. І запевнив, що вони не мають на меті створення альянсу та не направлені проти жодної третьої сторони.

“Ми виступаємо проти будь-яких спроб звинуватити Китай або перекласти відповідальність за врегулювання ситуації в Україні на Китай, бо Китай провів багато конструктивної роботи і ми продовжуватимемо по-своєму відігравати позитивну роль у цьому врегулюванні”, - зазначив Ван Ї.

Нагадаємо, що китайський актор зажадав від Росії "повернути їм Владивосток".

Оценка материала:

5.00 / 1
"Не будемо сидіти склавши руки": МЗС Китаю зробило заяву щодо війни в Україні 5.00 5 1
Політика / Світ
19.02.2024 244
Еще материалы раздела «Світ»