<
НОВИНИ ДНЯ: Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплимвсі новини дня
Політика
Світ
19.02.2024 341

"Диктованого Москвою миру не буде": Шольц різко відповів на плани Путіна

Шольц наголосив, що загроза для європейських країн з боку Росії реальна.

b7d3705691afac66f7f5deed1e9960f7_19.02.24

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що країни ЄС повинні підтримувати Україну до повної деокупації і виведення російських військ. Пише ТСН. 

Про це він заявив у виступі на Мюнхенській конференції з безпеки.

"Путін має зрозуміти, що диктованого Москвою миру не буде, бо ми цього не допустимо. Ми згуртовані як ніколи" - сказав Шольц.

Він наголосив, що війна, яку розгорнула Росія є найбільшим випробуванням Статуту ООН від 1945 року, що змушує зробити два висновки.

"Перший - це те, що загроза для європейських країн з боку Росії реальна, і другий - про необхідність істотного зміцнення європейської безпеки, що потребує значних інвестицій", - сказав він.

Він додав, що країнам Європи вдалося згуртуватися  у підтримці України і досягти своєї мети зі зміцнення оборонних можливостей Європи.

"Росія, навпаки, не досягла жодної своєї цілі у війні", - заявив Шольц. Ві наголосив, що за два роки Україна звільнила більше половини територій, окупованої Росією на початку вторгнення, і позбавила РФ контролю над Чорним морем.

"Це все завдяки перш за все українським Збройним силам. Я дуже поважаю їхню мужність і їхні важкі успіхв. Підтримка України всіма нами зіграла свою роль, і зараз це має бути для нас стимулом не заспокоюватись, а рішуче йти далі цим шляхом", - сказав Шольц.

Також ми писали, що канцлеру Німеччини Олафу Шольцу на Мюнхенській безпековій конференції не сподобалося запитання про те, чому країна досі не постачає ракети Taurus нашій державі. Він наголосив, що Німеччина витрачає на зброю для України найбільше коштів після США.

Оценка материала:

5.00 / 3
"Диктованого Москвою миру не буде": Шольц різко відповів на плани Путіна 5.00 5 3
Політика / Світ
19.02.2024 341
Еще материалы раздела «Світ»