<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Світ
18.02.2024 236

Європа повинна припинити скиглити через Трампа й зосередитись на Україні – Рютте

Європа повинна припинити скиглити через кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа й зосередитись на тому, що вона може зробити для України.

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час Мюнхенської конференції з безпеки, повідомляє Reuters.

Як нагадує видання, Трамп викликав обурення в Європі після заявив про те, що, у разі переобрання на посаду президента, він не буде захищати союзників по НАТО, які не витрачають достатньо коштів на оборону.

"Ми повинні припинити стогнати, скиглити і нити про Трампа. Це залежить від американців. Я не американець, я не можу голосувати в США. Ми повинні працювати з тим, хто знаходиться на танцполі", - заявив Рютте.

Він додав, що Європа в будь-якому випадку повинна витрачати більше на оборону й нарощування виробництва боєприпасів, а не лише тому, що Трамп може знову зайняти посаду президента США. Зокрема він наголосив на важливості підтримки України, оскільки це також в інтересах Європи.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європа повинна припинити скиглити через Трампа й зосередитись на Україні – Рютте 5.00 5 1
Політика / Світ
18.02.2024 236
Еще материалы раздела «Світ»