<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травеньвсі новини дня
Політика
Світ
20.02.2024 536

Пісторіус попередив США про наслідки у разі відмови у підтримці України

Затягування Конгресом ухвалення рішення щодо військової допомоги Києву може зашкодити економічним інтересам США.

d280a91b8c5df7b79577452edf8c6725_20.02.24

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав США надати додаткову військову допомогу Україні, що "застрягла" в Конгресі. Він попередив про наслідки у разі відмови у підтримці Києва. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Bloomberg.

Борис Пісторіус зауважив, якщо не зупинити агресію Кремля, це може не лише зашкодити співробітництву у сфері безпеки та завдати шкоди американським оборонним підрядникам, але й послабити Європу в загалом, а також порушити торговельні відносини ЄС з найбільшою економікою світу.

"Одним з аспектів нашого трансатлантичного співробітництва є те, що ми підписали сотні контрактів на мільярди доларів та готуємо нові контракти. Очевидно, що НАТО заради безпеки приносить багато переваг – для обох сторін", – зазначив Пісторіус.

Він також попередив про наслідки поразки України не тільки для Європи, але й для США. Пісторіус заявив, що вторгнення РФ є загрозою для "заснованого на правилах міжнародного порядку".

"Географічно Європа знаходиться далеко від (штатів) Айови або Вісконсіна, але все ж вона дуже близька з точки зору політики безпеки. Менша безпека в Європі означає меншу безпеку для Сполучених Штатів", – сказав він.

Міністр оборони ФРН заликав не сприймати свободу як належне, адже, додав він, її потрібно захищати та боротися за неї, якщо це необхідно.

Він також наголосив, щоб європейські країни надавали більше зброї Україні та заявив, що бачить, як союзники дедалі більше допомагають Києву.

"Велика Британія робить дедалі більше, Франція збільшує свою підтримку. Я абсолютно впевнений, що ми зможемо досягти значної підтримки протягом наступних місяців і років. Але, звичайно, це нелегко. Гроші не безмежні", – додав Пісторіус.

Тим часом канцлер Німеччини Олаф Шольц під час Мюнхенської безпекової конференції відповів на питання, чому Німеччина не постачає ракети Taurus ЗСУ. Проте відповідь він надав загальну, заявивши, що Німеччина витрачає на зброю для України найбільше коштів після США.

Оценка материала:

5.00 / 3
Пісторіус попередив США про наслідки у разі відмови у підтримці України 5.00 5 3
Політика / Світ
20.02.2024 536
Еще материалы раздела «Світ»