<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
19.02.2024 303

Сьогодні українці святкують особливе свято — День Державного Герба України

День Державного Герба України 2024 року.

e3412b93e7fed9a22adba350e0de690e_1_19.02.24

Саме 19 лютого 1992 року Верховною Радою України було затверджено тризуб як Малий герб України. Він визначений як головний елемент великого Державного Герба України. Пише ТСН. 

Історія українського герба — чому тризуб

Тризуб має довгу історію. Він з'явився ще за часів Рюриковичів, а в період УНР став гербом, як символом соборності земель України. Радянський Союз забороняв український тризуб, адже в XX столітті він уособлював боротьбу наших співвітчизників за незалежність.

24 червня 1991 року оголосили конкурс на створення Державного герба. Було розглянуто понад 200 варіантів і 192 з них містили тризуб. Перемогу ж здобула спільна робота історика-геральдиста Андрія Гречила та художника Івана Турецького, яка була виконана у стилі князя Володимира Великого.

З днем Державного Герба України: привітання

З Днем Державного герба України! Тризуб був і залишається символом прагнень нашого народу до волі, незалежності та процвітання, символізуючи для українців в усьому світі нерозривний зв’язок із Батьківщиною. Вітаю! Будьмо гідними нашої історії і тих завдань, які стоять перед Українською Державою сьогодні!

Тризуб – це відголос історії нашої нації, який об’єднує в собі дух українського народу, підкреслює незалежність і волелюбство, уособлює нашу єдність! Він був і назавжди залишиться символом суверенної незалежної Української держави! Нехай це свято сповнить нас ще більшою гордістю за нашу країну, зміцнить нашу віру в неї як успішну, заможну, справедливу європейську державу! Українці народжені з Тризубом у серці, а, отже, – наша воля завжди з нами! Разом до Перемоги!

Оценка материала:

5.00 / 2
Сьогодні українці святкують особливе свято — День Державного Герба України 5.00 5 2
Політика / Україна
19.02.2024 303
Еще материалы раздела «Україна»