НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Європа
20.02.2024 310

Боррель анонсував санкції проти Кремля за смерть Навального у в'язниці

Країни-члени ЄС запропонують запровадити санкції проти Кремля за смерть Олексія Навального, який помер у російській в'язниці. Пакет може бути названий ім'ям російського опозиційного політика.

3j0a1073_id64463_1300x867_73cedfdc220c28a61a281100a2c45272_650x410_20.02.24

Про це заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, повідомляє РБК-Україна з посиланням на PAP.

"Країни-члени ЄС обов'язково запропонують санкції проти винних", - сказав Боррель

При цьому він наголосив, що найбільшу відповідальність несе Володимир Путін.

"Але ми можемо піти нижче та покрити (обмеженнями) пенітенціарну систему Росії. Однак не забуватимемо, хто насправді несе відповідальність за смерть Навального", - заявив Боррель журналістам.

Він також озвучив пропозицію назвати систему санкцій ЄС за порушення прав людини на ім'я Навального. "Щоб його ім'я назавжди відобразилося у роботі ЄС із захисту прав людини", - додав він.

Боррель заявив, що Європейський Союз має продовжувати надавати підтримку Україні. "Ми повинні надіслати сигнал підтримки російській опозиції. Тому на обох фронтах, політичному та військовому, ми повинні продовжувати підтримувати і Україну, і російський народ, який хоче жити вільно", - наголосив Боррель.

Міністри закордонних справ ЄС зустрінуться сьогодні у Брюсселі, щоб обговорити, серед іншого: військову підтримку України та проект 13-го пакету санкцій ЄС проти Росії.

У вихідні Боррель оголосив, що у зустрічі візьме участь Юлія Навальна, вдова Навального, який помер 16 лютого в таборі на Крайній Півночі Росії.

Смерть Навального

Російський опозиційний політик-націоналіст Олексій Навальний помер у арктичній колонії "Полярний вовк" 16 лютого.

Українці здебільшого негативно ставляться до Навального, який підтримав вторгнення в Україну у 2014 році та окупацію Криму. Водночас, 2024 року, вже перебуваючи у в'язниці, Навальний виступив проти війни та за територіальну цілісність України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Боррель анонсував санкції проти Кремля за смерть Навального у в'язниці 5.00 5 2
Політика / Європа
20.02.2024 310
Еще материалы раздела «Європа»