<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Україна
20.02.2024 801

Збиття чотирьох ворожих винищувачів: Ігнат розповів про наслідки для РФ

Повітряні сили за два дні знищили чотири російських винищувачі.

bd3293ef7b969cf6297abbac82ba181b_20.02.24

Авіація Росії за два дні втратила чотири винищувачі – три Су-34 та один Су-35, які надокучали КАБами на східному напрямку. Окупанти після чергової поразки на фронті проводять радіолокаційну розвідку, шукають, де ж і що їх знищило. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

"Як це було і в попередні рази – вони вивчають, піднімають А-50, Іл-22 і проводять радіолокаційну розвідку, шукають, де ж і що їх знищило. Так противник робив і в ці дні, намагався виявити наші системи, де вони перебувають. Застосовував літаки дальнього радіолокаційного виявлення і також запускав протирадіолокаційні ракети Х-31П поряд із КАБами. Обстріл КАБами звісно продовжувався, але вже абсолютно не так інтенсивно, як при цих подіях щодо Авдіївки", - пояснив він.

Ігнат також прокоментував, чи могли катапультуватися російські пілоти. Він зауважив, що тут треба дані української розвідки.

"Катапультувався і вистрілила катапульта – це не значить, що пілот вижив при цьому катапультуванні. Відбувається процес збивання літака, зенітна ракета прошиває тисячами вражаючих елементів літак. Відповідно, є шанси вижити у пілота, але є і не вижити. Міністерство оборони Росії, чи міністерство нападу, як їх називають, не визнає жодного у їхніх зведеннях. Але в пабліках з'являються певні елементи "зради", покривають перемогою з Авдіївки свої втрати", - резюмував Юрій Ігнат.

Нагадаємо, Коваленко прокоментував збиття чотирьох літаків РФ.

Керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк пояснила, як це вплине на ситуацію на фронті.

Оценка материала:

5.00 / 2
Збиття чотирьох ворожих винищувачів: Ігнат розповів про наслідки для РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
20.02.2024 801
Еще материалы раздела «Україна»