<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Росія
20.02.2024 291

Офіцери намагаються вберегти мобілізованих башкирів, щоб продовжити народно-визвольний рух на батьківщині – ЦНС

Учасникам українського підпілля вдалось зафіксувати наявність відповідних преференцій у війську окупантів за етнічною ознакою.

f1aff4515be3cbb2a992fa09de98876d_20.02.24

На фоні протестів у Башкортостані, спровокованих затриманням місцевого екоактивіста й одного з лідерів башкирського національного руху Фаїля Алсинова, мобілізовані башкири намагаються уникати прямої участі у бойових діях. Після арешту Ф.Алсинова та засудження його до чотирьох років колонії, російська поліція масово застосувала силу щодо протестувальників. Протести значну територію Башкортостану, включно з Уфою, столицею регіону.

Про це інформує Центр національного спротиву. Пише ТСН. 

Учасникам українського підпілля вдалось зафіксувати наявність відповідних преференцій у війську окупантів за етнічною ознакою. Офіцери башкирської національності переводять своїх земляків у небойові підрозділи та постійно заохочують нагородами. Зокрема башкири перемістились у другий ешелон на Кремінському напрямку та поблизу Авдіївки обмежившись лише логістичною підтримкою та ремонтно-евакуаційним забезпеченням передових підрозділів росіян.

Таким чином вони намагаються максимально вберегти мобілізованих башкирів, щоб продовжити народно-визвольний рух у Башкортостані. На цьому тлі військовослужбовці росіяни вже неодноразово мали конфлікти з представниками татарських національностей.

Раніше повідомлялося, що в окупованому Маріуполі постійно відбуваються перестрілки та "бандитські розбірки".

Оценка материала:

5.00 / 1
Офіцери намагаються вберегти мобілізованих башкирів, щоб продовжити народно-визвольний рух на батьківщині – ЦНС 5.00 5 1
Політика / Росія
20.02.2024 291
Еще материалы раздела «Росія»