<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  10 найпопулярніших університетів України, куди всі рвуться вступити  "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населеннявсі новини дня
Політика
Європа
19.02.2024 299

В Іспанії знайшли мертвим російського пілота Кузьмінова, який раніше перегнав вертоліт РФ до України

Російський пілот Кузьмінов, який минулого року перелетів з Росії до України на викраденому гелікоптері, помер в Іспанії.

3f32041809d8a9c68f08f083d3d8c3c6_20.02.24

Російського пілота Максим Кузьмінов, який влітку 2023 року під час операції ГУР Міноборони перегнав російський гелікоптер Мі-8 на територію України, знайшли мертвим в Іспанії. Пише ТСН. 

Про це у коментарі "Суспільному" повідомив речник ГУР Андрій Юсов.

"Можемо підтвердити факт смерті", — зазначив представник відомства.

Водночас більше деталей Юсов не уточнив. Невідомо також і про причини смерті.

Російський пілот передав Україні Мі-8: що відомо

Українська розвідка провела успішну операцію "Синиця" – наприкінці серпня 2023 року російський льотчик Максим Кузьмінов добровільно пригнав з Росії вертоліт Мі-8 до Харківської області.

За словами льотчика РФ, він вийшов на зв'язок з українською розвідкою через Telegram-канал наприкінці 2022-го. Операцію "Синиця" планували близько шести місяців.

На борту Мі-8 було ще два члени екіпажу. Максим Кузьмінов розповів, що переконував їх здатись, проте ті відмовились. При приземленні вони вибігли з гелікоптера в бік кордону. Подальша доля членів екіпажу Максиму Кузьмінову невідома, проте зазначив, що їх могли ліквідувати.

Максим Кузьмінов вже в Україні розповів, що здійснював польоти до окупованих Маріуполя та Бердянська, проте наголосив, що не завдавав ударів по території нашої держави.

Пізніше стало відомо, що у головному розвідувальному управлінні (ГРУ) Росії заявили про наказ ліквідувати російського льотчика Максима Кузьмінова, який у серпні перегнав до України вертоліт Мі-8.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Іспанії знайшли мертвим російського пілота Кузьмінова, який раніше перегнав вертоліт РФ до України 5.00 5 2
Політика / Європа
19.02.2024 299
Еще материалы раздела «Європа»