НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
20.02.2024 228

В Україні не прогнозується дефіцит електроенергії

Національна енергетична компанія "Укренерго" не прогнозує дефіциту в енергосистемі 20 лютого, попри збільшення споживання електроенергії.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Дефіциту в енергосистемі не прогнозується.

Зазначається, що 19 лютого максимальне споживання було на 0,2% меншим за добовий максимум 16 лютого. Станом на 09:00 вівторка, 20 лютого, рівень споживання електроенергії на 1,5% вищий за відповідний показник попереднього дня: дахові СЕС через похмуру погоду не можуть працювати на максимумі потужності, тому домогосподарства збільшують споживання з мережі.

Експорт електроенергії 20 лютого здійснюється протягом доби в Словаччину, Польщу, Румунію та Молдову загальним обсягом 3 930 МВт-год. Імпорт запланований у ранкові та вечірні години зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 1 490 МВт-год.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні не прогнозується дефіцит електроенергії 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
20.02.2024 228
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»