НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
20.02.2024 272

Зросла кількість українців, які не бажають другого терміну Зеленського

Кількість українців, які вважають, що Володимиру Зеленському варто обмежитися одним президентським терміном, зросла порівняно з груднем на 9 відсоткових пунктів і в лютому становить 43%.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

"З 34% у грудні 2023 року до 43% у лютому 2024 року зросла частка тих, хто вважає, що В. Зеленський має обмежитися одним нинішнім терміном", – зазначають соціологи.

При цьому переважна більшість українців − 69% − вважають, що Зеленський має працювати на посаді президента до кінця воєнного стану.

15% переконані, що варто провести вибори (з них 4% говорять про призупинення воєнного стану і 11% виступають за внесення змін до відповідних законів і проведення виборів під час воєнного стану).

10% опитаних підтримують варіант, згідно з яким у травні 2024 року Зеленський складає свої повноваження і до обрання нового президента його повноваження виконує голова Верховної Ради.

При цьому незалежно від поглядів на потребу у виборах, більше половини українців (53%) вважають, що Зеленський має брати участь у наступних виборах. У грудні 2023 року таких було 59%, зазначають соціологи.

Дослідження тривало 5-10 лютого. Методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів опитали 1 202 респонденти у віці від 18 років, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролювалися владою України, а також опитування не проводилося з громадянами за кордоном.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зросла кількість українців, які не бажають другого терміну Зеленського 5.00 5 2
Політика / Україна
20.02.2024 272
Еще материалы раздела «Україна»