<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Світ
21.02.2024 567

Путін подарував своєму другові Кім Чен Ину "люксовий" автомобіль

Йдеться про авто марки Aurus.

d3b95a1bc10ec984fe5c7df607d5996b_21.02.24

Російський президент-диктатор Володимир Путін подарував лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину преміальне авто російського виробництва Aurus. Пише ТСН. 

Про це повідомив росЗМІ речник Кремля Дмитро Пєсков, а також пише Reuters.

Подарунок 18 лютого отримала сестра північнокорейського лідера Кім Йо Чжон. Вона подякувала Путіну та заявила, що він "служить свідченням особливих дружніх стосунків, встановлених між лідерами двох країн".

Тим часом північнокорейська державна агенція KCNA пише, що очільник Кремля передав Кім Чен Ину "автомобіль російського виробництва для особистого користування". Втім, наразі не відома марка автомобіля, а також як його транспортували з РФ.

До слова, у вересні 2023-го під час візиту Кім Чен Ина до РФ Путін показував йому лімузин Aurus Senat - це російський преміальний автомобіль, який користуються вищі посадові особи країни-агресорки. Його вартість стартує від 440 тис. дол.

Зауважимо, що Кім є автолюбителем та навіть має велику колекцію розкішних іноземних авто. Зокрема, Maybach, Mercedes, Rolls-Royce Phantom, Lexus. Втім, ці авто підпадають під категорії предметів розкоші, експорт яких до Північної Кореї заборонено резолюціями Ради Безпеки ООН.

Як повідомлялося, візит Володимира Путіна до Північної Кореї Пхеньян анонсував ще наприкінці січня, одразу після візиту міністерки закордонних справ КНДР до Москви в середині січня. Проте точних дат сторони не називають. Чому кремлівський "фюрер" ніяк не доїде в гості до Кім Чен Ина до Пхеньяна - у матеріалі ТСН.ua.

Оценка материала:

5.00 / 4
Путін подарував своєму другові Кім Чен Ину "люксовий" автомобіль 5.00 5 4
Політика / Світ
21.02.2024 567
Еще материалы раздела «Світ»