<
НОВИНИ ДНЯ: Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.02.2024 287

До України йде потепління: синоптикиня назвала дати

В регіонах потепліє, але будуть опади.

Вже від середи, 21 грудня, в Україні стане тепліше. Територію країни накриють повітряні потоки з півдня, які принесуть тепло навіть до північних областей.

Про це в інтерв'ю NV розповіла синоптикиня "Укргідрометцентру" Наталія Птуха. Пише ТСН. 

"Вже 21−22 лютого вночі від +3 градусів. В окремих регіонах температура ще опуститься до -4 морозу, але все одно тенденція в бік її підвищення. Вдень +2…+8. В четвер, 22 лютого, в західних і частково південних областях вдень повітря може прогрітися навіть до +11", - розповіла вона.

Протягом 20-21 лютого через територію України проходитимуть атмосферні фронти з північного заходу, які принесуть на захід, до Вінницької та більшості північних областей невеликий локальний мокрий сніг і дощ. Крім того, 21-22 лютого така погода розповсюдиться по всій території України, крім півдня.

Вже у п’ятницю, 23 лютого, опади припиняться. До регіонів надійде тепла повітряна маса з півдня, але посилиться вітер. 23−24 лютого в більшості областей буде без опадів.

24 лютого вночі очікується близько 0-6 по всій території України. Вдень - 6-12 тепла, а на сході й північному сході буде 2-8 тепла.

"Вихідними можлива зміна синоптичних процесів і чергове надходження атмосферних фронтів з північного заходу. Це може спричинити опади, особливо в західних і північних областях. Йдеться про опади змішаної фази - дощ і мокрий сніг. Стрімкого коливання температур не прогнозуємо, але трохи знизиться температура на початок наступного тижня. Вже +10…+15 не буде. Вночі на півночі та сході в цей час можливий невеликий мороз −1…−3 градуси", - розповіла синоптикиня.

Нагадаємо, днями в Києві зафіксували температурний рекорд.  Погода за вікном відповідає показникам, які притаманні квітню.

Оценка материала:

5.00 / 1
До України йде потепління: синоптикиня назвала дати 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.02.2024 287
Еще материалы раздела «Суспільство»