<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
21.02.2024 260

"У них немає сил". Буданов розповів, як може зміниться ситуація на фронті після Авдіївки

Взяття Росією східноукраїнського міста Авдіївка - це найпомітніша ознака зміни динаміки повномасштабної війни, яка триває вже майже третій рік.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

Він визнав, що українські сили, які переважають за чисельністю та озброєнням, перебувають у важкому становищі.

"Але у Росії теж є проблеми", - заявив Буданов.

За його словами, професійна армія Росії була значною мірою знищена в перший рік вторгнення в Україну, тому зараз вона кидає в самовбивчі атаки ненавчених призовників.

Буданов зазначив, що Росія використовує більше артилерійських снарядів, ніж може виготовити, і хоча торік на озброєння надійшли сотні танків, більшість із них були старими моделями, знятими зі зберігання і відремонтованими, а нових було всього 178.

Він підкреслив, що останніми тижнями ракетні удари по українських містах припинилися, оскільки російські поставки закінчилися.

У результаті, за словами Буданова, Росії буде важко досягти своєї головної стратегічної мети - захопити всі східні райони Донецької та Луганської областей цього року.

"У них немає сил", - заявив Буданов.

Західні чиновники та аналітики розглядають думку Буданова як оптимальний сценарій для України цього року. Якщо Україна зможе вести грамотну оборону, послаблюючи російські сили і одночасно відновлюючи свої власні, то у 2025 році вона зможе почати новий контрнаступ на ослабленого противника.

Оценка материала:

5.00 / 1
"У них немає сил". Буданов розповів, як може зміниться ситуація на фронті після Авдіївки 5.00 5 1
Політика / Україна
21.02.2024 260
Еще материалы раздела «Україна»